Select 4-u Devils Nijmegen

De geschiedenis van de ijshockeyclub van Nijmegen gaat terug tot 1968, dat is (bijna) een halve eeuw sportieve ijspret! ROVINIJ-directeur Rob M. Visser heeft een grote liefde voor het snelle en tactische ijshockey en met het hem kenmerkende enthousiasme heeft hij ons allemaal aangestoken. We bezoeken dan ook graag de wedstrijden van de Select 4-u Devils in het Triavium, als het even kan samen met onze vakkrachten of met andere gasten.

www.nijmegendevils.nl

 

 

 

 

Stichting Marjolein Buis Sportief

Marjolein Buis (1988) volleybalde op hoog niveau bij VoCASA toen ze op haar veertiende gezondheidsproblemen kreeg. Ze bleek het syndroom van Ehlers-Danlos te hebben, een bindweefselaandoening, en kwam in een rolstoel terecht. Marjolein bleef positief én sportief: ze raakte verslingerd aan rolstoeltennis, en met succes. Tijdens de Paralympische Spelen van 2012 sleepte ze in het dubbelspel samen met Esther Vergeer een gouden medaille binnen. In 2016 voegde ze daar samen met Diede de Groot een zilveren medaille aan toe.

Marjolein is twintig weken per jaar van huis voor internationale toernooien. Het reizen en spelen weet ze te combineren met studeren: het hbo-diploma sociaal pedagogische hulpverlening en een bachelor psychologie heeft ze al binnen. Het volgende grote doel voor Marjolein zullen de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio zijn. ROVINIJ ondersteunt haar daar graag financieel bij, als een van de Vrienden van Marjolein Buis.

www.marjoleinbuis.nl

R.K.H.V. Union

De vereniging, die in 1932 startte met 26 leden, is uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in noord en oost Nederland met circa 1400 leden.
Union Hockey speelt op een hoog niveau, de jeugdteams zelfs op het allerhoogste, vooral omdat de eigen jeugdopleiding voor een voortdurende stroom jong talent zorgt. In het verleden leidde dit zelfs tot de verovering van verschillende landskampioenschappen.

De dochter van onze collega Petra speelt bij Union in Meisjes B1, deze groep meiden bestaat uit 15 getalenteerde, dynamische en enthousiaste speelsters met een sterke wil om te winnen. In de voorcompetitie van seizoen 2018/2019 hebben ze in de play-offs de Super B competitie gehaald; dit is na landelijk de hoogst haalbare competitie!

www.unionhockey.nl

 

 

VoCASA

VoCASA is een volleybalvereniging, ontstaan in 1988 na een fusie van drie verenigingen, waarin iedere volleyballer op elk niveau terecht kan. VoCASA is een sterke vereniging, waarin breedte, jeugd en top in goede balans samen het geheel maken. Al jarenlang is de club een vaste waarde op het een na hoogste volleybalniveau. De laatste stap naar het allerhoogste niveau is een grote wens.

Binnen ROVINIJ is een aantal medewerkers (zeer) actief binnen VoCASA. De ambities van deze medewerkers en van de vereniging spreken ROVINIJ zeer aan en hebben doen besluiten de vereniging financieel te ondersteunen. Het is de moeite waard eens een wedstrijd te bezoeken.

www.vocasa.nl