Personeel werven in 2020: Belangrijke ontwikkelingen in de uitzendbranche

Uitzenden, detacheren of toch in dienst nemen?

Opdrachtgevers hebben tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om het vinden van goed personeel en het vullen van openstaande functies. Je kunt een werknemer direct in dienst nemen, kiezen voor uitzenden, detacheren of payroll. Wat is dan de juiste keuze?

De voordelen van uitzenden

Personeel werven via een uitzendbureau heeft veel voordelen. Niet voor niets groeit de uitzendbranche nog steeds en wordt het uitzendkrachten makkelijker gemaakt in de arbeidsmarkt. De voordelen van werken met uitzendkrachten op een rij:

  • Geen risico’s. Het uitzendbureau draagt alle werkgeverslasten- en risio’s.
  • Geen extra personeel op de payroll. Met uitzendkrachten kun je tijdelijke of seizoenspieken opvangen en zo komt er geen extra personeel op de payroll. Uitzendkrachten zijn de ideale vervangers van vast personeel bij vakantie, ziekte of zwangerschapsverlof.  Uitzenden biedt de mogelijkheid een kandidaat langer dan de wettelijke proeftijd op de werkvloer te leren kennen, voor je een dienstverband aangaat.
  • Geen extra kosten. Je bespaart kosten doordat je alleen de gewerkte uren betaalt. Daarbij heb je geen hoge kosten bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Bekijk ons paper: Ontwikkelingen in de uitzendbranche

De arbeidsmarkt staat niet stil, dus ook de uitzendbranche niet! Wil je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen binnen de uitzendbranche voor werkgevers zijn? Bekijk dan ons paper. We gaan in op onderwerpen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

  • Wet- en regelgeving omtrent de uitzendbranche;
  • Demografische gegevens over uitzendkrachten;
  • De komst van gespecialiseerde uitzendbureaus;
  • En meer!


.

Uitzenden via ROVINIJ

Ben je op zoek naar goed personeel en wil je de werving en selectie aan een uitzendbureau uitbesteden? ROVINIJ is gespecialiseerd in de werving en selectie van personeel in de bouw, afbouw, techniek en administratie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.