Alle berichten

Hoe schrijf je een aantrekkelijk CV?

CV maken? Deze stappen helpen jou op weg!

Het schrijven van een CV kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Een goed CV is essentieel als je op zoek bent naar een baan. Gelukkig is het niet moeilijk en heb je er binnen no-time een gemaakt. Volg onze stappen en bekijk de voorbeelden en tips.

Stap 1: Basisinformatie

Begin je CV met je persoonlijke gegevens. Dit gedeelte moet de volgende informatie bevatten: voor- en achternaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Gebruik bij voorkeur een professioneel e-mailadres met je voor- en achternaam. Overweeg ook om een professionele foto toe te voegen. Dit kan net dat beetje extra geven en wekt extra nieuwsgierigheid naar wie jij bent.

Stap 2: Profielschets

Dit is een korte alinea aan het begin van je CV die een overzicht geeft van je professionele ervaring, vaardigheden en carrièredoelen. Dit moet de aandacht van de opdrachtgever trekken en hem/haar nieuwsgierig maken naar de rest van jouw werkervaringen en vaardigheden.

Voorbeeld:
“Ervaren administratief medewerker met meer dan vijf jaar ervaring in kantoorbeheer en administratieve ondersteuning. Expert in crediteuren- en debiteurenbeheer en BTW-aangifte. Op zoek naar een uitdagende rol in een dynamisch bedrijf waar ik mijn vaardigheden kan inzetten en verder kan ontwikkelen.”

Stap 3: Werkervaring

Maak een nette lijst waarbij je de meest recente banen eerst vermeld. Bij elke baan noem je de volgende details: functietitel, naam van het bedrijf en locatie, periode van dienstverband (maand en jaar). Benoem eventueel bij elke functie welke taken je hebt uitgevoerd.

Stap 4: Opleiding

Begin met je meest recente opleiding en werk terug in de tijd. Vermeld de naam van de onderwijsinstelling en de locatie. Vergeet niet om duidelijk aan te geven of je je diploma hebt behaald door “(Behaald)” of “(Niet behaald)” tussen haakjes toe te voegen.

Stap 5: Certificeringen en trainingen

Als je certificeringen hebt behaald of relevante trainingen of cursussen hebt gevolgd, vermeld deze dan in een aparte sectie.

Voorbeeld:

  • Google Analytics training (januari, 2024)
  • Training Timemanagement (april, 2023)
  • Basiscursus Salarisadministratie (juli, 2022)

Stap 6: Talenkennis

Vermeld de talen die je spreekt en het niveau van beheersing (bijv. moedertaal, vloeiend, gevorderd, basis). Voor de werkgever is dit voor sommige functies van belang om te weten. Denk bijvoorbeeld aan klantenservice medewerker of commercieel medewerker binnendienst.

Voorbeeld:
• Nederlands (moedertaal)
• Engels (vloeiend)
• Duits (basis)

Stap 7: Referenties

Je kunt ervoor kiezen om referenties op te nemen, maar vaak is het voldoende om te vermelden dat referenties beschikbaar zijn op verzoek. Vermeld bijvoorbeeld onderaan de pagina het volgende: “Referenties beschikbaar op verzoek.”

Last but not least: praktische tips voor een perfect CV!

Wees Bondig: Houd het kort en relevant, bij voorkeur niet langer dan twee pagina’s;

Houd het relevant: Pas je CV aan voor elke sollicitatie door de meest relevante ervaring en vaardigheden te benadrukken. Wellicht heb je vroeger veel verschillende bijbaantjes gehad. Als dit niet relevant is voor de functie, laat deze dan achterwege;

Gebruik een professioneel ontwerp: Je hoeft natuurlijk geen webdesigner te zijn, maar zorg ervoor dat jouw CV er professioneel uitziet. Met een duidelijk en visueel aantrekkelijk ontwerp kom je serieuzer over;

Gebruik een consistent lettertype en zorg voor voldoende witruimte;

Controleer op fouten: Spelfouten en grammaticale fouten kunnen een slechte indruk maken. Laat het eventueel nalezen door iemand anders;

Gebruik actieve taal: Begin je zinnen met actiegerichte werkwoorden en vermijd passieve formuleringen;

Maak gebruik van een online programma: Ben je niet zo handig met computers? Of wil je tijd besparen? Maak dan gebruik van een online tool. Bijvoorbeeld CANVA of CV wizard;

Houd je CV up-to-date: Het is belangrijk om deze regelmatig bij te werken, zelfs als je niet actief op zoek bent naar een nieuwe baan. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte kansen.

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer direct via ons uitzendbureau!

Met deze praktische tips ben je goed op weg en maak je een goede eerste indruk. Of je nu een baan zoekt in de administratie, bouw, afbouw of techniek. Wij helpen je graag verder! Zoek jij momenteel een baan als starter of toe aan een nieuwe uitdaging? Voor banen in Nijmegen en omgeving bieden wij verschillende banen aan. Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer direct om jouw droombaan te veroveren! Wil je meer informatie? Kom langs op het kantoor van ROVINIJ in Nijmegen of neem voor meer informatie contact op. Bel naar 024 360 6222 of stuur direct jouw CV naar vacatures@rovinij.nl Veel succes met je sollicitaties!

Contact opnemen

Meer lezen van ons

Ontvang vacatures direct in je mailbox